Takläggare Borlänge

Dalarnas län

Precis som så mycket annat som behöver underhållas på en fastighet så behöver även taket bytas med jämna mellanrum. Taket är en av fastighetens viktigaste beståndsdelar då det skyddar fastigheten från regn, snö och vind. Ett tak som inte håller tätt släpper igenom fukt vilket tar sig vidare in i fastigheten, vilket på sikt kan ställa till med mycket skada som blir dyrt att reparera.

Du bör inspektera ditt tak minst en gång per år, helst två om det är en äldre fastighet, så att det inte finns skador på taket eller att fukt har trängt igenom tätskiktet. I så fall behöver du göra en takomläggning. Du kan kontakta oss på Dalarnas Takmontage för mer information om hur vi kan hjälpa dig med din takläggning.

Takbyte i Borlänge

När du ska utföra en takomläggning ska du alltid anlita en professionell takfirma som har den kunskap som krävs för att utföra arbetet på ett korrekt sätt. Vi på Dalarnas Takmontage har yrkesutbildade takläggare och plåtslagare som har en lång erfarenhet inom branschen. Våra skickliga takläggare i Borlänge är noggranna och vet hur takläggningen ska utföras på ett korrekt sätt så att vi alltid uppnår ett perfekt resultat och i tid, enligt leveransplan.

Du kan boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan komma ut och göra en inspektion av ditt tak, granska förutsättningarna för takbytet, ta del av dina önskemål och lämna rådgivning kring ditt takbyte. Därefter kan vi lämna en offert för din takomläggning i Borlänge med ett konkurrenskraftigt pris. Självklart drar vi även av ROT-avdraget på 30 procent av våra arbetskostnader direkt på fakturan.

Personal på Dalarnas Takmontage genomför takbyte i Borlänge

Olika taktyper vid jobbar med i Borlänge

Tegelpannor

Tegelpannor är mycket populära då pannorna ger taket ett klassiskt utseende. Livslängden på tegelpannor är överlägsen alla andra takmaterial, oftast över 100 år, vilket gör att det ibland går att lägga om taket med samma lertegel. Våra tegelpannor kommer från det svenska företaget Vittinge, vilket innebär att de håller hög kvalité och en bra hållfasthet. Tegelpannor är dock betydligt dyrare än betongpannor, vilket gör att många väljer de billigare betongpannorna i samband med att de bygger nytt hus.

Betongpannor

Betongpannor är billigare än tegelpannor och går att hitta med likartat utseende som en tegelpanna vilket gör att många väljer att lägga betongtak vid nybyggnation. Betongpannor är, precis som tegelpannor, ganska tunga vilket gör att det inte är alla fastigheter som klarar av den totala vikten av ett betongtak. I dessa fall är det bättre att lägga ett plåttak. Betongpannor har en livslängd på cirka 40 år. Tyvärr så åldras inte betongpannor lika vackert som tegelpannor utan tappar istället sin glans med tiden.

Plåt

Plåt kan användas för alla typer av tak där taklutningen är minst 6 grader. Plåt finns i en stor mängd utföranden, även rostfritt, vilket gör att man kan välja en plåt som har samma utseende som takpannor. Det finns också flera färger att välja mellan så att taket bättre matchar husets utseende i övrigt.

Plåt är lätt och kan därmed också användas på fastigheter som inte klarar av tunga takbeklädnader som takpannor. För den som vill ha en exklusivare utseende på sitt hus så finns det bandplåt som kan läggas med bandtäckning, vilket ger fastigheten ett klassisk och exklusivt utseende.

Proffsigt utfört jobb. Trevliga och lösningsinriktade killar. Nöjda med vårt nya fina tak på Sandviksvägen 62 i Falun.
Jan och Katarina
Facebook recension
Trevliga, professionella, otroligt snabba och med ett toppenresultat! Vi kan inte mer än vara supernöjda! Fem av fem möjliga"
Maria Hedin
Facebook recension
Tusen tack för ett bra och proffsigt samarbete från början till slut. Vårt tak blev precis så fint som vi förväntat oss. Ett extra tack till takläggarna som agerat professionellt och varit tillmötesgående efter alla våra önskemål!
Pierre och Anna
Facebook recension

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Dalarnas län

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!