Takläggare Sandviken

Gävleborgs län

Att genomföra en takomläggning är ofta ett kostsamt projekt och därför är det många som drar på detta in i det längsta. Det kan leda till att det uppstår skador på taket som gör att det läcker in vatten eller uppstår fuktskador inne i fastigheten vilket kan bli mycket dyrbart att åtgärda.

När är det dags att byta tak?

Om taket har uppnått sin fulla livslängd eller om det är 40 år sedan det skedde en takomläggning senast bör man snarast planera in ett kommande takbyte. Även om taket ser helt ut och inte läcker in så är det ändå bara en tidsfråga då takets tätskikt bara har en livslängd på cirka 30 år och risken är stor att det inom kort kommer att uppstå läckage.

Gör årliga kontroller av ditt tak

När ditt tak börjar bli till åren bör du genomföra årliga inspektioner av ditt tak en eller två gånger om året. Då kan du snabbt upptäcka skador och slitage som kommer leda till att det inom en snar framtid kan uppstå läckage.

Att vänta med att genomföra ett takbyte i Sandviken tills det uppstår läckage kan bli mycket kostsamt men också en stor olägenhet för de boende. Fukt som tränger sin in på vinden letar sig snabbt vidare ned i väggarna till bostaden och kan där utveckla mögel som kan vara ohälsosamt för de som vistas i bostaden.

Tänk på detta vid de årliga kontrollerna

  • Börja med att gå upp på taket och kontrollera att takpannor är hela och inte har sprickor eller har börjat vittra sönder. Då kan du samtidigt passa på att lägga de takpannor som flyttat på sig tillrätta så att pannorna sluter tätt
  • Lyft på några takpannor och kontrollera att tätskiktet ser bra ut och att läkten inte har fått röta.
  • Du kan också kontrollera hängrännorna för att se om det finns sand i rännorna, vilket är ett tecken på att takpannorna börjar vittra sönder.
  • Har du istället plåttak bör du kontrollera skarvar och vid genomföringar, exempelvis runt skorstenen, så att det inte finns rostskador som släpper igen vatten eller fukt.

Om du är osäker kan du kontakta oss på Dalarnas Takmontage som har skickliga takläggare i Sandviken som kan hjälpa dig med årliga inspektioner.

Takbyte i Sandviken

Underhåll ditt tak löpande

Om du vill att taket ska se bra ut och hålla hela sin livslängd bör du underhålla ditt tak med jämna mellanrum. Tegelpannor kan behöva tvättas så att det är fritt från mossa och alger medan betongpannor, utöver tvätt, även behöver målas så de får ett yttre skydd.

Vill du få fri konsultation kring hur du underhåller ditt tak i Sandviken kan våra duktiga takläggare hos Dalarnas Takmontage hjälpa dig med tips och råd.

Proffsigt utfört jobb. Trevliga och lösningsinriktade killar. Nöjda med vårt nya fina tak på Sandviksvägen 62 i Falun.
Jan och Katarina
Facebook recension
Trevliga, professionella, otroligt snabba och med ett toppenresultat! Vi kan inte mer än vara supernöjda! Fem av fem möjliga"
Maria Hedin
Facebook recension
Tusen tack för ett bra och proffsigt samarbete från början till slut. Vårt tak blev precis så fint som vi förväntat oss. Ett extra tack till takläggarna som agerat professionellt och varit tillmötesgående efter alla våra önskemål!
Pierre och Anna
Facebook recension

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Gävleborgs län

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!