Takläggare Ockelbo

Gävleborgs län

Är ditt tak skadat, slitet eller har det uppnått sin förväntade livslängd är det dags att genomföra ett takbyte på din fastighet i Ockelbo. Om du väntar för länge finns en risk att det uppstår fuktskador innei fastigheten vilket kan bli dyrbart att åtgärda.

Så här utför våra takläggare ett takbyte i Ockelbo

Att anlita oss på Dalarnas Takmontage för ditt takbyte i Ockelbo är helt okomplicerat. Våra takläggare hjälper dig genom hela processen, från projektering och inköp av material till genomförandet med ett perfekt resultat.

  1. Börja med att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi inspektera ditt tak, se vilka förutsättningar som föreligger och bistå med råd. Därefter överlämnar vi en prisvärd offert.
  2. Efter att du har accepterat vår offert så lägger vi upp en tidsplan för projektet.
  3. På överenskommen dag så utför vi ditt takbyte i Ockelbo. Våra takläggare genomför löpande kvalitetskontroller och dokumenterar varje steg samt håller dig uppdaterat om status. Under arbetets gång ser vi till att hålla rent kring fastigheten och när vi är klara så forslas allt byggavfall iväg för återvinning.
  4. När vi är klara så genomför vi en besiktning tillsammans med dig så att du är 100 % nöjd med vårt arbete.
  5. Efter godkänd besiktning överlämnar vi garantiåtaganden och eventuell dokumentation.

Använd ROT-avdrag vid takomläggning i Ockelbo

När du anlitar våra takläggare i Ockelbo kan du använda dig av ROT-avdraget. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag på våra arbetskostnader. Avdraget får du direkt på vår faktura.

Personal på Dalarnas Takmontage genomför takbyte i Ockelbo

Frågor och svar vid takbyte i Ockelbo tillsammans med oss på Dalarnas Takmontage

Vad är minsta taklutning för tegelpannor?

För dubbelkupiga tegelpannor är minsta taklutning 14 grader och för enkelkupiga 22 grader. Detta så att pannorna sluter tätt kring varandra. För tak med en lutning på mindre än 14 grader kan man använda falsad plåt eller ytpapp.

Vilket takmaterial har längst livslängd?

De takmaterial som har längst livslängd är tegelpannor, zinkplåt och kopparplåt som har en livslängd på upp till 100 år. Ytpapp har en livslängd på cirka 25 år medan betongpannor och övrig takplåt har en livslängd på mellan 30 – 40 år.

Behöver man sätta läkt för plåttak?

Det finns ett syfte med att sätta läkt när man lägger plåttak och det är att luften mellan plåten och underlagstaket ska cirkulera för att få bort kondensvatten. Dock kan man lägga bandplåt, direkt på takpappen men då bör man använda ett tätskikt som är speciellt framtaget för plåttak. Om man däremot ska lägga profilerad plåt så används läkten för monteringen och då behöver det finnas läkt.

Proffsigt utfört jobb. Trevliga och lösningsinriktade killar. Nöjda med vårt nya fina tak på Sandviksvägen 62 i Falun.
Jan och Katarina
Facebook recension
Trevliga, professionella, otroligt snabba och med ett toppenresultat! Vi kan inte mer än vara supernöjda! Fem av fem möjliga"
Maria Hedin
Facebook recension
Tusen tack för ett bra och proffsigt samarbete från början till slut. Vårt tak blev precis så fint som vi förväntat oss. Ett extra tack till takläggarna som agerat professionellt och varit tillmötesgående efter alla våra önskemål!
Pierre och Anna
Facebook recension

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Gävleborgs län

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!