Takläggare Säter

Dalarnas län

Tak har normalt en lång livslängd så ofta behöver man vanligtvis bara lägga om taket högst en gång under sin livstid, kanske ingen om man har köpt ett hus som nyligen har fått nytt tak. Men när det är dags för ett takbyte är det viktigt att man inte väntar eftersom ett skadat tak kan ställa till med mycket problem inne i fastigheten. Det kan innebära både kostsamma reparationer.

Om du har ett skadat tak eller om fukt tränger in genom taket kan du vända dig till oss på Dalarnas Takmontage som har skickliga takläggare i Säter som kan hjälpa dig med din takomläggning.

Välja taktyp för din fastighet

När du bygger nytt hus kan du vanligtvis själv välja vilken typ av takbeklädnad som du vill ha, om du inte bygger nytt i ett detaljplanerat område vilket i så fall kräver tillstånd. Vid nybyggnation är det vanligast att man väljer betongpannor för taket eftersom de är billiga men ändå har en utseende som är likartat med de klassiska tegelpannorna. Betongpannor finns i flera olika storlekar och färger och fungerar, trots sin vikt, bra för nybyggda fastigheter som har en frisk takkonstruktion som tål vikten.

Plåt har också blivit mycket populärt då de dels har en låg vikt men också går att få i många olika utföranden och färger som gör att de också liknar takpannor. Vill man ha ett mer exklusivt utseende kan man välja traditionell bandplåt med bandtäckning, som är vanligt att lägga på herrgårdar och andra anrika fastigheter.

Välja tak vid en takomläggning

När du ska lägga om ett befintligt tak är det dock vanligast att lägga samma typ av tak. Har du tegelpannor finns det också förutsättning att kunna lägga om det gamla lertaket, om det inte är för skadat, eftersom tegelpannor har en livslängd på upp till 100 år. Om takkonstruktionen inte längre klarar av tyngden av takpannor kan du behöva lägga tak som har en lägre vikt som exempelvis ett plåttak. Dock kan det krävas bygglov för att ändra takets utseende, vilket oftast går att få om man lägger ett tak som har likartat utseende som det tidigare taket.

Du kan kontakta oss på Dalarnas Takmontage för rådgivning kring ditt takbyte. Du kan boka ett kostnadsfritt hembesök där vi inspekterar ditt tak och lyssnar på dina önskemål så att vi kan skräddarsy en lösning för din takomläggning, utan att du förbinder dig för något.

Takbyte i Säter genomförs av personal från Dalarnas Takmontage

Anlita Dalarnas Takmontage som takläggare i Säter

Dalarnas Takmontage har yrkesutbildade och erfarna takläggare i Säter som är både försäkrade och kollektivanslutna. Detta gör att vi kan erbjuda dig kvalificerad personal som är mycket skickliga hantverkare och som klarar av att lägga alla typer av tak, även vid mer avancerad takläggning. Det borgar för att arbetet utförs på ett säkert och korrekt sätt med ett resultat som med kommer att uppfylla dina förväntningar.

Självklart lämnar vi också mycket generösa garantiåtaganden för vårt arbete och material så att du kan känna dig trygg även efter att taket har blivit lagt. Du kan boka ett kostnadsfritt hembesök genom formuläret på vår hemsida så att vi kan komma ut och lyssna på dina önskemål och göra en inspektion av ditt tak, utan några förpliktelser.

Proffsigt utfört jobb. Trevliga och lösningsinriktade killar. Nöjda med vårt nya fina tak på Sandviksvägen 62 i Falun.
Jan och Katarina
Facebook recension
Trevliga, professionella, otroligt snabba och med ett toppenresultat! Vi kan inte mer än vara supernöjda! Fem av fem möjliga"
Maria Hedin
Facebook recension
Tusen tack för ett bra och proffsigt samarbete från början till slut. Vårt tak blev precis så fint som vi förväntat oss. Ett extra tack till takläggarna som agerat professionellt och varit tillmötesgående efter alla våra önskemål!
Pierre och Anna
Facebook recension

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Dalarnas län

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!