Takläggare i Gävleborg

Dalarnas Takmontage

Dalarnas Takmontage etablerades redan 2017 och har med åren expanderat mot Gävleborg. Idag har vi flertalet takläggare och plåtslagare i området och kan hjälpa till med allt från takbyten till nyinstallationer. Alla våra medarbetare är försäkrade, utbildade och erfarna. Vi tar säkerhet på högsta allvar och har goda rutiner för att utföra takbyten i Gävleborg effektivt, noggrant och hållbart.

Våra takläggare genomför takbyte i Gävleborg

Som villaägare är du säkert redan medveten om att du med tiden behöver utföra olika typer av renoveringar som exempelvis renovera fasaden, dränera tomten eller lägga om taket. Taket har en viktig funktion för varje hus och därför är det alltid bäst att anlita en professionell takläggare för sitt takbyte i Gävleborg så att arbetet utförs rätt.

Takbyte i Gävleborg, utfört av Dalarnas Takmontage

Professionell hjälp från start till mål

När du anlitar en takläggare för ditt takbyte i Gävleborg kan du få hjälp med alla delar i projektet. En takläggare kan bistå med konsultation då du ska välja takbeklädnad men även hjälpa till med en ansökan om bygglov, om du ska göra ändringar på taket.

Våra takläggare har kunskap inom tegel- och betongpannor, men vi har även egna plåtslagare för plåttak.

Innan vi påbörjar ett projekt kommer våra takläggare i Gävleborg alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök för att kontrollera ditt tak och lyssna in dina önskemål. Efter det får du en offert att ta ställning till.


Fördelar med att anlita en takläggare vid takbyte i Gävleborg

  • Utbildade och erfarna takläggare utför arbetet med högsta säkerhet och med ett perfekt resultat.
  • Arbetet utförs snabbt och effektivt vilket innebär att taket inte riskerar att stå öppet någon längre tid samtidigt som de boende inte behöver bo på en arbetsplats längre än nödvändigt.
  • Du kan använda ROT-avdrag vilket innebär att du får göra ett skatteavdrag på motsvarande 30 % av arbetskostnaderna.
  • Du får garantier på arbetet så att du kan vara trygg även efter att taket är lagt.
  • När professionella takläggare utför takarbetet så får du ett snyggt tak med maximal livslängd.

Ett takbyte för en mindre villa tar bara några dagar


Dag 1
– Den gamla takbeklädnaden, takpappen och läkten rivs av och forslas sedan bort för återvinning.

Dag 2 – Ny takpapp/tätskikt läggs på taket så att det blir helt tätt, enligt gällande branschregler.

Dag 3 – Ny läkt monteras och nya vindskivor sätts upp.

Dag 4 – Den nya takbeklädnaden läggs på taket och dagvattenprodukter monteras.


Ovanstående tidsplan gäller då tre takläggare monterar de vanligaste takbeklädnaderna på ett vanligt sadeltak på cirka 120 kvm där det inte krävs avancerad takläggning.

Behöver du hjälp med takbytet?

Klicka på knappen nedan och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss och tar fram ett skräddarsytt förslag till dig.

Boka hembesök

Kontakta våra takläggare i Gävleborg

Vi hjälper gärna till med allt från kostnadsfri rådgivning till genomförande av takbyte. För din trygghet är alla våra takläggare i Gävleborg utbildade och försäkrade. Vi tror på en nära dialog med alla våra kunder och arbetar som ett lokalt baserat företag. Efter ett avslutat projekt lämnar vi alltid över dokumentation och garantier för ditt nya tak.