Takläggare Mora

Dalarnas län

Vi på Dalarnas Takmontage är experter på takbyten, takrenoveringar och installation av solceller. Vi hjälper både privatpersoner, företag och BRF:er i Mora med att hålla taken i toppskick. Läs vidare för att få reda på hur vi kan hjälpa just dig!

Hur går en takläggning till i Mora - steg för steg

Att byta tak kan kännas som en stor och överväldigande uppgift, men med Dalarnas Takmontage blir det en smidig process. Vi har delat in vår takläggningsprocess i åtta enkla steg:

  1. Borttagning av det gamla taket: Först tar vi bort det gamla taket för att förbereda ytan för det nya taket.
  2. Inspektion av takkonstruktionen: Vi undersöker takkonstruktionen för att se om det finns några problem som behöver åtgärdas.
  3. Installation av underlagstak: Nästa steg är att lägga på underlagstaket som fungerar som ett skyddande lager mot väta.
  4. Installation av takfotsventilation: Takfotsventilation är viktigt för att hindra fukt från att byggas upp i takkonstruktionen.
  5. Installation av läkt: Läkten utgör ett fast underlag för takpannorna.
  6. Installation av takpannor: Takpannorna är själva takbeklädnaden och finns i olika material och modeller.
  7. Installation av takavvattning: Takavvattning är nödvändigt för att leda bort regnvatten från taket.
  8. Slutlig inspektion: Vi går igenom takläggningen noggrant för att se till att allt är korrekt monterat och att taket är i perfekt skick.

För- och nackdelar med att byta tak

Att byta tak kan vara en kostsam investering, men det kan också ge många fördelar. Ett nytt tak ger ett fräscht och snyggt utseende till ditt hem, och kan också öka dess värde. Ett nytt tak kan också öka energieffektiviteten och minska värmeförlusten, vilket kan spara pengar på lång sikt.
En nackdel med att byta tak är att det kan vara en dyr investering. Det är också ett omfattande projekt som kan ta tid och orsaka viss störning i ditt hem under arbetets gång.

Takbyte i Mora genomförs av personal på Dalarnas Takmontage

Hur vet man när man behöver renovera taket?

Det finns flera tecken som kan tyda på att det är dags att renovera taket. Om takpannorna är spruckna eller trasiga kan det leda till läckage och fuktskador. Om det finns mossbeklädnad på taket kan det också vara en indikation på fuktproblem. Om taket är över 20 år gammalt är det också en bra idé att få det inspekterat för att se om det finns några problem.

Solceller och solenergi i Mora

Förutom takbyten och takrenoveringar, erbjuder vi på Dalarnas Takmontage också installation av solceller, solpaneler och solenergi över lag i Mora. Vi hjälper dig med såväl enskilda som kombinerade installationer av solceller. Ska du ändå byta tak? Passa på att installera solceller på din fastighet i Mora på samma gång så sparar du både pengar och tid. Vi tar hand om hela processen och hjälper dig med allt från att gå igenom detaljplan till att slutföra projektet

Proffsigt utfört jobb. Trevliga och lösningsinriktade killar. Nöjda med vårt nya fina tak på Sandviksvägen 62 i Falun.
Jan och Katarina
Facebook recension
Trevliga, professionella, otroligt snabba och med ett toppenresultat! Vi kan inte mer än vara supernöjda! Fem av fem möjliga"
Maria Hedin
Facebook recension
Tusen tack för ett bra och proffsigt samarbete från början till slut. Vårt tak blev precis så fint som vi förväntat oss. Ett extra tack till takläggarna som agerat professionellt och varit tillmötesgående efter alla våra önskemål!
Pierre och Anna
Facebook recension

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Dalarnas län

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!