Vad innebär tvålagersteckning?

Takbyte
No items found.

Tvålagersteckning innebär att ett tak har dubbla skydd mot vatten och fukt. Dels ska det finnas ett tätskikt på underlagstaket och dels ska takmaterial som används läggas så att det blir helt tätt. Skulle yttertaket släppa igenom vatten så finns det alltså ytterligare ett skydd mot att vattnet inte tränger in i fastigheten.

Det är viktigt att man låter professionella takläggare utföra arbetet vid en takomläggning så att taket får en säker tvålagersteckning som gör att taket blir helt tätt och får maximal livslängd.

Så här fungerar en tvålagersteckning

Oavsett vilket takmaterial man har på taket, som exempelvis takpannor, plåttak eller ytpapp, bör taket alltid läggas så att det finns en tvålagersteckning. Det innebär att om exempelvis takpannorna släpper igenom vattnet med tiden så ska det finnas ett ytterligare lager med skydd som ser till att vattnet inte fortsätter in i fastigheten.

Med tiden kommer takpannor släppa igenom vatten, exempelvis då de har flyttat på sig eller spruckit. Då är det viktigt att det finns ett skydd på underlagstaket som är helt tätt. Det är inte bara A och O att man använder godkänt tätskiktsmaterial utan även att arbetet utförs korrekt så det blir helt tätt vid genomföringar.

Vid alla genomföringar ska det finnas ett korrekt monterat underbeslag så att inte vattnet tränger igenom mellan exempelvis skorsten och tätskiktet/undertakspappen. Det spelar ingen roll hur väl taket är lagt om man missar att få helt tätt vid genomföringar.

Anlita professionella takläggare

Om du inte är utbildad takläggare eller har erfarenhet sedan tidigare bör du inte lägga om ditt tak själv. Det räcker med att du använder fel material eller att ett enda arbetsmoment utförs felaktigt för att du ska minska livslängden på taket avsevärt.

När du anlitar professionella takläggare så kan du vara trygg med att arbetet alltid utförs enligt gällande branschregler och med godkänt material. Vi hos Dalarnas Takmontage kvalitetsgranskar varje moment av takläggningen så att du kan vara säker på att ditt tak kommer att bli helt tätt, ser bra ut och får maximal livslängd.

Dessutom kan vi erbjuda trygga garantier så du kan känna dig säker även efter att vi är klara med ditt tak.

Låt oss hjälpa dig med ditt takbyte

Dalarnas Takmontage är ett ledande takföretaget i Dalarna. Vi har utbildade takläggare som kan lägga alla typer av tak. Vill du få hjälp med din takomläggning kan du kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi inspektera ditt tak, lyssna på dina önskemål och därefter överlämna en offert med ett rimligt pris.

När du anlitar oss på Dalarnas Takmontage kan du självklart använda dig av ROT-avdrag vid din takläggning. Det innebär att du kan göra ett ytterligare avdrag på 30 % av våra arbetskostnader. Avdraget får du direkt på vår faktura.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!