Takläggare Bollnäs

Gävleborgs län

Om du planerar att byta takmaterial i samband med din takomläggning i Bollnäs bör du konsultera en takläggare så att allt går rätt till. Vanligast är att man använder samma typ av takmaterial som fanns på taket tidigare. Det kan dock finnas skäl att byta takbeklädnad, exempelvis om taket inte längre klarar av tyngden från takpannor eller ekonomiska skäl.

När du ska byta takmaterial vid din takomläggning

På äldre hus är det vanligt att takkonstruktionen med tiden får sämre hållfasthet vilket kan leda till att det inte längre klarar av tyngden av tunga takmaterial som exempelvis takpannor. Då kan man behöva välja mellan att bygga om takkonstruktionen, vilket kan bli mycket dyrbart, eller byta till ett lättare takmaterial.

Oavsett vilka skäl du har för att byta takmaterial så finns det en del saker som du behöver tänka på så allt går rätt till och resultatet blir bra. Om det nya takmaterialet skiljer sig väsentligt från det gamla då det kommer till form, färg och utseende så krävs det vanligtvis bygglov om din fastighet ligger i ett detaljplanerat område.

Få hjälp då du ska byta takmaterial på din fastighet

Vill du få hjälp med att byta ditt takmaterial kan du vända dig till oss på Dalarnas Takmontage som är specialister på alla typer av tak. Våra duktiga takläggare i Bollnäs kan hjälpa dig med att ta fram ritningar och dokumentation inför din ansökan om bygglov men även med projektering, inköp av material och genomförandet.

Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera ditt tak och diskutera ditt val av takmaterial. Därefter kan vi överlämna en prisvärd offert för ditt takbyte i Bollnäs.

Takbyte genomförs av personal på Dalarnas Takmontage

Frågor och svar vid takbyte i Bollnäs tillsammans med oss på Dalarnas Takmontage

Vilken årstid är bäst att utföra en takomläggning?

Det finns egentligen ingen årstid som är bättre än någon annan då man ska utföra en takomläggning utan ett takbyte i Bollnäs kan ske året om, även på vintern. Dock bör man under de månader det råder mycket nederbörd planera sin takomläggning genom att kontrollera vädret för de dagar arbetet ska pågå.

Välja tegelpannor eller betongpannor?

Tegelpannor har ett klassiskt utseende och blir dessutom bara vackrare med åren. Dessutom har de en livslängd på upp till 100 år vilket gör att man ofta kan återanvända sina takpannor. Dock är betongpannor betydligt billigare än tegelpannor samtidigt som de har ett snarlikt utseende vilket gör att många istället väljer de billigare betongpannorna i samband med nybyggnation. Betongpannor har en livslängd på cirka 30 - 40 år och kräver löpande underhåll för att se bra ut och hålla hela sin livslängd.

Kan man använda ROT-avdrag vid takbyte?

Absolut, när du anlitar oss för din takomläggning i Bollnäs kan du göra ett ROT-avdrag på 30 % av våra arbetskostnader. Avdraget får du direkt på vår faktura.

Proffsigt utfört jobb. Trevliga och lösningsinriktade killar. Nöjda med vårt nya fina tak på Sandviksvägen 62 i Falun.
Jan och Katarina
Facebook recension
Trevliga, professionella, otroligt snabba och med ett toppenresultat! Vi kan inte mer än vara supernöjda! Fem av fem möjliga"
Maria Hedin
Facebook recension
Tusen tack för ett bra och proffsigt samarbete från början till slut. Vårt tak blev precis så fint som vi förväntat oss. Ett extra tack till takläggarna som agerat professionellt och varit tillmötesgående efter alla våra önskemål!
Pierre och Anna
Facebook recension

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Gävleborgs län

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!