Hur fungerar ett takbyte med Dalarnas Takmontage?

Takbyte
No items found.

En av de viktigaste delarna av ett hus är också en av husets delar som man lättast glömmer bort. Taket är ingenting man tänker på att byta ut så länge det håller tätt, det är ju först då det regnar in som man vanligtvis upptäcker att taket inte längre fyller sin funktion. Till skillnad mot en fasad eller fönster som man dagligen ser åldras så behöver man en stege för att kunna se hur takets skick är. Normalt bör ett tak inspekteras två gånger per år, inför vintern och efter vintern. Detta för att upptäcka skador, rostangrepp på plåt eller pannor som har flyttat sig. När skadan väl är skedd och fukten tränger in i fastigheten så kan det leda till kostsamma reparationen men också olägenheter för de boende om det utvecklas mögel.

Att utföra ett takbyte med Dalarnas Takmontage

När du ska utföra ett takbyte bör du alltid anlita en professionell takläggare som vet hur arbetet ska utföras på ett säkert och korrekt sätt. Dalarnas Takmontage är specialister på tak och har utbildade och erfarna takläggare i Dalarna som har den kunskap som krävs för att kunna lägga alla typer av tak på ett säkert och korrekt sätt. Det gör att taket blir tätt, ser bra ut och även får en lång livslängd. När du behöver byta tak kan du vända dig till oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan komma ut till din fastighet och inspektera ditt tak och lämna råd för ditt nya tak. Behöver ditt tak bytas ut så kan vi lämna en offert på ditt takbyte där vi kan erbjuda dig ett konkurrenskraftigt pris.

Vårt arbetssätt

När vi utför ett takbyte börjar vi alltid med att inspektera taket och förutsättningarna för takbytet och samtidigt lyssnar på dina önskemål kring utförandet och val av material. Det gör att varje takläggning skräddarsys för varje fastighet så att våra takläggare kan lägga taket på ett effektivt och säkert sätt med ett perfekt resultat. Vi använder oss enbart av godkänt material från stora takproduktsleverantörer vilket borgar för att taket håller högsta kvalité och får en lång livslängd. Det betyder också att vi kan lämna generösa garantiåtaganden för vårt arbete så att du kan känna dig säker även efter att vårt arbete är slutfört.

Utförande av takbyte

Om det är nödvändigt så kommer vi att först resa en ställning så att vi kan utföra en säker och trygg takläggning med det bästa resultatet. Vi ordnar också med eventuell utrustning, om det också krävs, som exempelvis en bandtransportör, kranbil eller andra maskiner som vi använder för att kunna utföra arbetet på ett effektivt sätt. Därefter kommer vi att riva det gamla taket som vi sedan transporterar iväg för återvinning, enligt kommunens riktlinjer. Sedan påbörjar vi arbetet med det nya taket vilket innebär att vi lägger ett nytt tätskikt på taket som består av underlagspapp och asfalt. Vi använder enbart tätskikt av högsta kvalité för att ge taket ett säkert skydd med en lång livslängd.

Ny takbeklädnad

Efter att tätskiktet är på plats kan arbetet med att lägga takbeklädnaden påbörjas. Normalt brukar man lägga samma typ av tak som fanns där innan. Det går också att byta från exempelvis tegeltak till plåttak om det är så att takets konstruktion inte håller för ett nytt tegeltak. Dock kan det i vissa fall krävas bygglov om du ska ändra takbeklädnaden. Efter att vi har lagt de nya pannorna eller ett nytt plåttak gör vi en besiktning tillsammans med dig som beställare så att vi vet att du är 100 % nöjd med vårt arbete. Därefter städar vi upp efter oss, river eventuella ställningar och transporterar bort vår utrustning.

Garantier

När arbetet är slutfört överlämnar vi våra garantiåtaganden. Vi lämnar delvis garanti på vårt utförda arbete men kan också lämna garantier för materialet genom våra leverantörer. Vilka garantier som gäller för materialet skiljer sig lite åt beroende på vilket takmaterial du har valt. Om du exempelvis väljer tak från Monier kan vi lämna 15 års garanti på både arbete och material men även en funktionsgaranti som vi kallar för Tätt-i-tak. Funktionsgarantin garanterar dig att ditt tak håller tätt i minst 15 år.

Boka ett kostnadsfritt platsbesök

Om du ska byta tak i Dalarna är du välkommen att kontakta oss på Dalarnas Takmontage för kostnadsfri konsultation och rådgivning kring ditt takbyte. Du kan använda formuläret på vår hemsida för att boka ett platsbesök så att vi kan inspektera ditt tak och granska förutsättningarna för ett takbyte, utan att du förbinder dig för något. Därefter kan vi erbjuda dig en offert för din takläggning i Dalarna. Som privatperson kan du också använda dig av ROT-avdraget vilket betyder att du kan göra ett skatteavdrag på 30 % av våra arbetskostnader. Vi kan förstås göra avdraget redan på fakturan så att du slipper ligga ute med dina pengar samtidigt som vi också tar över administrationen med Skatteverket.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!