ROT-avdraget vid takomläggning

ROT avdraget
No items found.

Ett tak behöver bytas ut med jämna mellanrum då livslängden för taket är på mellan 30-50 år. Dock har underlagspappen och tätskiktet endast en livslängd på 20-30 år, vilket gör att många väljer att byta ut takbeklädnaden samtidigt. Under rätt förutsättning kan ett tak ha en mycket lång livslängd. Om det har uppstått skador på taket så att fukt kan tränga in i fastigheten bör du dock snarast reparera taket eller utföra ett takbyte, om det ändå börjar bli dags. Du är välkommen att kontakta oss på Dalarnas Takmontage som är specialister på tak. Vi kan hjälpa dig med kostnadsfri rådgivning kring din takomläggning.

Använda ROT-avdrag

När du ska göra ett takbyte i Dalarna kan du anlita oss på Dalarnas Takmontage för arbetet. Vi är experter på alla typer av tak och kan hjälpa dig med en effektiv, säker och korrekt utförd takomläggning. Vi samarbetar med de ledande takproduktstillverkarna på marknaden vilket innebär att vi endast använder oss av godkända och beprövade takprodukter av högsta kvalité. Vi kan också erbjuda mycket förmånliga garantier på vårt arbete vilket gör att du kan känna dig trygg även efter att vi är klara med ditt takbyte. Vi uppfyller också alla krav för att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget för din takomläggning i Dalarna. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag på 30 procent av våra arbetskostnader.

Krav för ROT-avdrag

När du anlitar oss på Dalarnas Takmontage för din takläggning kan du använda dig av ROT-avdraget. Rotavdraget är ett skatteavdrag som du kan göra på motsvarande 30 procent av våra arbetskostnader, på ett belopp upp till 50 000 kronor per år. För att du ska kunna göra ett ROT-avdrag krävs det att du äger fastigheten, är myndig och har betalat in minst motsvarande belopp i skatt. Det krävs också att du har utrymme kvar på den kvot, 50 000 kronor, som tilldelas varje person per år. Utöver kraven på dig själv finns det också krav på att det företag som har utfört arbetet innehar F-skattesedel.

Vi på Dalarnas Takmontage kan erbjuda dig skatteavdraget redan på din faktura. Det betyder att du slipper ligga ute med dina pengar och även att du slipper all administration med Skattemyndigheten.

Välja taktyp för din fastighet

När du ska göra en takomläggning kan du välja om du vill använda samma takmaterial som tidigare eller om du vill lägga ett nytt takmaterial. En av anledningarna till att lägga ett annat takmaterial än det som fanns tidigare kan vara att man tidigare hade betongpannor eller tegelpannor och att huset inte längre klarar av tyngden för dessa pannor längre. Då kan du istället välja att lägga ett plåttak, antingen vanlig stålplåt som är behandlad med zink eller aluzink eller rostfritt aluminiumtak. Du kan också välja att lägga ett plåttak med ett klassiskt utseende som exempelvis plåt med bandtäckning, vilket oftast används på herrgårdar och lite finare fastigheter. Idag är det dock vanligt att många småhusägare väljer plåt med bandtäckning då det ger huset en exklusiv design. Oavsett vilken taktyp du väljer kan vi på Dalarnas Takmontage hjälpa dig med din takomläggning.

Vår arbetsprocess

Vi på Dalarnas Takmontage har genom åren utvecklat en effektiv arbetsprocess i samband med takomläggning. Detta tillsammans med våra skickliga takläggare gör att vi alltid kan leverera perfekt resultat och alltid i tid. Vi börjar alltid med att göra ett kostnadsfritt hembesök där vi inspekterar ditt tak, kontrollerar förutsättningarna för en effektiv takläggning, lyssnar på dina önskemål och lämnar tips och råd för din takomläggning. Detta gör vi så att vi kan skräddarsy din unika takomläggning på ett effektivt och säkert sätt så att vi kan erbjuda dig ett konkurrenskraftigt pris för ditt takbyte.

Efter att du har accepterat vår offert kommer vi ut till din fastighet på överenskommen startdag och påbörjar vårt arbete. Våra kunniga takläggare utför arbetet på ett säkert och korrekt sätt så att vi kan ge dig ett nytt tak av högsta kvalité. Efter att vi är klara gör vi en besiktning av taket, tillsammans med dig så att vi är säkra på att du är 100 % nöjd med vårt arbete. Efter att du godkänt vårt arbete skickar vi en faktura, där vi har dragit av 30 % på våra arbetskostnader. Slutligen översänder vi garantiåtaganden för arbete och material.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!