Vad kostar en takomläggning i Dalarna?

Annat
No items found.

Behöver du göra en takomläggning i Dalarna kan du vända dig till oss på Dalarnas Takmontage som är proffs på tak. Våra mycket skickliga medarbetare har yrkesutbildning och en lång erfarenhet inom takläggning och plåtslageribranschen och utför arbetet på ett noggrant, säkert och ett korrekt sätt. Det gör att vi alltid uppfyller våra kunders förväntningar men också kan leverera i tid. Vill du få mer information om hur vi kan hjälpa dig med din takomläggning i Dalarna kan du kontakta oss. Du kan också boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera ditt tak, lyssna på dina önskemål, bidra med tips och råd och sedan lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris.

Kostnad för att lägga nytt tak

Kostnaden för att lägga ett nytt tak varierar stort beroende på dels de förutsättningar som gäller för ditt tak men också på det takmaterial som du vill lägga. Alla takbeläggningar har olika egenskaper och därmed även olika priser. Dalarnas Takmontage har ett koncept som går ut på att utföra en takomläggning på ett effektivt och säkert sätt. Detta tillsammans med en stor kompetens hos våra medarbetare vilket innebär att vi kan erbjuda dig konkurrenskraftiga priser för din takläggning. Som privatperson kan du också använda dig av ROT-avdraget vilket innebär att du kan göra ett skatteavdrag på 30 % av våra arbetskostnader. Självklart gör vi avdraget redan på fakturan och tar över administrationen med Skatteverket.

Lägga lertegeltak

Lertegel, även kallat tegelpannor, har använts som takbeklädnad i tusentals år och är fortfarande ett mycket populärt takmaterial som ger fastigheten ett klassiskt utseende. Tegelpannor har den förmågan att när det åldras så uppstår skiftningar i pannorna i olika färger vilket gör att pannorna blir vackrare med åren. En annan fördel med tegelpannor är att de har en livslängd på cirka 100 år, vilket inget annat takmaterial kommer i närheten av. Det betyder att det i vissa fall går att återanvända pannorna då man byter ut takets tätskikt. Takpannor är dock ett av de dyraste takmaterialen och detta gör att många väljer att montera betongpannor istället i samband med nybyggnation av mindre hus.

Lägga betongpannor

Betongpannor är det populäraste takmaterialet i samband med nybyggnation av småhus. Ett skäl till detta är att betongpannor bara kostar drygt hälften så mycket som lertegel. Samtidigt kan man välja en betongpanna som har samma utseende som lerteget. Nackdelen med betongpannor är att de är tunga och det är inte alla fastigheter som har en takkonstruktion som klarar av totalvikten av ett tak som är lagt med betongpannor. Det som också skiljer betongpannor från lertegel är att de inte blir vackrare med åren utan istället tappar de sin glans. Betongpannor har en livslängd på cirka 30-40 år.

Lägga plåttak

Plåttak är också en populär takbeklädnad som fungerar att lägga på såväl stora fastigheter som på småhus. Beroende på vilken typ av plåt som man väljer kan plåttak vara en av de billigare takbeklädnaderna. Det går att välja mellan stålplåt som är belagd med zink eller aluzink, aluminiumplåt, bandplåt eller koppar. Om man vill lägga ett klassiskt plåttak med en dyrare plåt och bandtäckning går priset upp då dessa plåttak behöver tillverkas och sedan vinklas, falsas och monteras för hand av skickliga plåtslagerihantverkare. Plåttak är ett lätt material som kan användas på alla typer av tak, även tak där betongpannor eller lertegel blir för tunga att använda. Plåttak har en livslängd på cirka 40 år.

Lägga ytpapp

För tak som har för svag lutning eller för platta tak där andra typer av takbeklädnader inte kan användas kan man istället lägga ytpapp. Ytpapp, även kallat asfaltsmatta, är en tjockare variant av vanligt takpapp som används som tätskikt på tak. Pappen är armerad och sedan doppad i asfalt och därefter har det lagts skiffer på ytan så att ytpappen blir stark, hållbar och väderbeständig. Det gör att ytpapp har en livslängd på upp till 30 år. Ytpapp kan man lägga på alla typer av fastigheter men är också vanligt på mindre byggnader som en carport, ett garage, ett förråd eller en friggebod. Ytpapp är ett billigt takmaterial som går enkelt och snabbt att lägga. Det gör att ytpapp är den billigaste takbeklädnaden.

Finansiering av din takomläggning i Dalarna

Genom vårt samarbete med finansbolaget Ecster, som ägs av Handelsbanken, kan vi erbjuda våra kunder förmånlig finansiering i samband med en takomläggning. Med en finansiering från Ecster kan du dela upp betalningarna över en längre tid till en mycket förmånlig ränta. Du kan ansöka om ett lånebesked på vår hemsida då du planerar att utföra en takomläggning eller kontakta oss på Dalarnas Takmontage för mer information om finansiering av din takomläggning i Dalarna.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!