Dalarnas Takmontage guide till solpaneler

Takmaterial
Solpaneler
No items found.

Tiotusentals privatpersoner i Sverige har under de senaste åren valt att installera solpaneler för att själv producera en del av den elektricitet som deras fastighet förbrukar. Skälet till detta är bland annat att solcellspaneler har sjunkit i pris med cirka 80 procent de senaste 7 åren men också att det har visat sig vara lönsamt att producera sin egen el. Andra vinster med en solcellsanläggning är bland annat att du bidrar till en bättre miljö och ett minskat klimathot.

Dalarnas Takmontage kan idag erbjuda försäljning och installation av solceller i Dalarna- och Gävleborgs län. Vi har certifierade solcellsmontörer som är mycket skickliga inom området vilket gör att du får arbetet med dina solceller utfört korrekt så att du kan erhålla maximal effekt. Kontakta oss för mer information då du planerar att installera en solcellsanläggning för din fastighet eller boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera ditt tak och lämna ett prisförslag.

Guide till solpaneler

Att installera en egen solcellsanläggning för din privata fastighet är inte längre krångligt. Idag har myndigheter, elbolag men även vi på Dalarnas Takmontage färdiga rutiner för installation av solpaneler vilket gör att det går både fort och enkelt att få en solcellsanläggning installerad. Vi kan erbjuda dig en komplett lösning för din solcellsanläggning vilket innefattar solpaneler, växelriktare, allt material och arbete till ett fast pris. Vi hjälper dig även med rådgivning kring din installation så att du snabbt kan få dina solpaneler i arbete så du kan börja producera din egen gröna el för din fastighet.

Storlek på solcellsanläggningen

En solcellsanläggning finns i flera olika storlekar. För små villor kanske det räcker med en solcellsanläggning som har en effekt på 5 kW. Det innebär att du kan producera cirka 5 000 kWh per år. För en medelstor villa som förbrukar cirka 20 000 kWh per år bör du installera en solcellsanläggning med en effekt på 10 kW, vilket producerar cirka 10 000 kWh per år. Det innebär att du kommer att kunna minska dina energikostnader med cirka 50 procent, vilket gör att återbetalningstiden blir kort och att avkastningen över tid kommer att bli mycket bra.

Hur stor solcellsanläggning som du kan installera beror också på hur mycket utrymme du har till förfogande på ditt tak. En solcellsanläggning på 10 kW kräver cirka 70 kvadratmeter yta på den sida av taket som vetter mot söder. Du kan kontakta oss på Dalarnas Takmontage för att få kostnadsfri rådgivning kring dina förutsättningar för att installera en solcellsanläggning.

Bästa förutsättningar för solceller

För att få ut maximal effekt från en solcellsanläggning så krävs det att vissa förutsättningar är uppfyllda. Till att börja med behöver du installera solpaneler på den sida av taket som pekar mot söder. För att få ut optimal effekt behöver taket även ha en lutning på mellan 15 till 45 grader.

Utöver det får ingen del av solcellsanläggning hamna i skugga under dagen, från exempelvis närliggande träd eller byggnader. Även om bara en del av en eller några solpaneler hamnar i skugga så kan det dra ned effekten för hela solcellsanläggningen då dessa är seriekopplade. Detta kan dock lösas genom att du även installerar optimerare som kopplar bort de solceller som drar ned effekten för hela solcellsanläggningen.

För mer information om de bästa förutsättningarna för din solcellsanläggning kan du kontakta oss på Dalarnas Takmontage.

Installera en solcellsanläggning

När vi på Dalarnas Takmontage utför en installation av solpaneler börjar vi alltid med att göra ett hembesök för att inspektera ditt tak och de förutsättningar som råder. Om ditt tak kommer att behöva läggas om inom några år är det bra att göra detta innan du installerar solceller för annars behöver dessa monteras ned och sedan åter igen installeras på nytt efter takomläggningen, vilket innebär extra kostnader. Du kan istället passa på att göra en takomläggning och få dina solceller installerade samtidigt. Detta gör att du även kan spara in en del på kostnaden för installationen av dina solceller, då vi redan är på plats för takomläggningen.

Efter inspektionen av ditt tak bestämmer vi ett datum då vi ska påbörja installationen och sedan vilken dag den ska vara avslutad. Därefter utför våra skickliga solcellsmontörer installationen enligt de branschregler som finns. Installationen tar bara några få dagar och så snart vi är klara kan du meddela ditt elbolag att de kan komma ut och installera din nya elmätare.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Felmeddelande
Oj, något gick fel!